Rotterdam Beats ’14 door de ogen van Beveiligingsloket

Rotterdam Beats ’14 door de ogen van Beveiligingsloket

Rotterdam Beats ’14 door de ogen van Beveiligingsloket

Na maandenlange voorbereidingen was het eindelijk zover. Vrijdag 14 november ging  het veelbesproken Rotterdam Beats ’14 officieel van start. Rotterdam werd dit weekend overgenomen door liefhebbers van Urban Bass en Beats. Niemand kon er om heen. De hele stad hangt vol met posters die de internationale headliner en superster Future aankondigen. Vlaggen wapperen wild in de wind en in alle uithoeken van Roffa word je geconfronteerd met Rotterdam Beats.Beveiligingsloket Rotterdam Beats6

Alle beveiligers nemen zoals we in de uitgebreide briefing ervoor hebben besproken hun positie in op de verschillende locaties in de stad. Het doel is glashelder: “wij zorgen ervoor dat alle bezoekers, artiesten en het personeel veilig kunnen genieten van dit festival”. “Hey Carlos, zet je stropdas even recht”: roept Wietze snel voordat we uit elkaar gaan. Carlos bedankt hem en doet voor de zekerheid een porto –check. “Porto check, porto check!” Ik hoor een wat zwaardere en wellicht slaperige stem, door mijn oortje. Dat is ook niet gek. Het is nog hartstikke vroeg en gisteren hebben we met het team nog een nachtdienst gedraaid. Maar gelukkig zijn we scherp. We zijn het gewend. “Jongens, jullie weten het…..”Veiligheid voor alles: roept teamleider Ralph!” Iedereen schreeuw tegelijkertijd het oerkreet: “Hoesh”. We zijn een team en we letten op elkaar.

Beveiligingsloket Rotterdam Beats3De sfeer tijdens het festival was gemoedelijk en relaxed. De bezoekers luisterden goed naar de vriendelijke aanwijzingen van de beveiligers. Niemand deed moeilijk en iedereen werkte goed mee. Gelukkig kennen we de meeste mensen uit de scene. Het scheelt enorm als je mensen kent, want dan kun je ze makkelijker corrigeren. Meestal doen wij dat met humor. Werkt altijd goed en de onderlinge relaties blijven dan ook goed. De bezoekers waren laaiend enthousiast over de inspirerende verhalen van bekende artiesten als Mr. Probz en Gers Pardoel. De verbazingwekkende en interessante verhalen van deze sprekers had een duidelijke positieve effect op de gasten. Bij het verlaten van de zaal klonk de positieve respons van jong en oud.

Beveiligingsloket Rotterdam Beats4

Ronnie Flex is een jonge, veelzijdige en positieve artiest met enorm veel fans. Niet zo gek dat hij twee beveiligers nodig had om ervoor te zorgen dat hij tijdens zijn cd -release in Perron niet platgelopen werd door gillende meiden, die een handtekening op wel heel bijzondere plekken wilden. In Perron ging het dak eraf. Een geweldige optreden gaf Ronnie weg. Wat een onuitputtende energie heeft die gozer! Dat hebben de persoonsbeveiligers geweten! Ronnie Flex stuiterde overal naar toe en de beveiligers moesten alle zeilen bijzetten om niet van zijn zijde af te wijken.

Beveiligingsloket Rotterdam Beats5

Zaterdag meldden twee stevige lijfwachten zich bij het Hilton Hotel. Op de achtergrond klonk een prachtige en emotionele spoken word. Beveiligers Bartje en Mootje keken een beetje om zich heen naar het prachtige interieur in de lobby. Zij zaten relaxed onderuitgezakt op een leren bank met warme en smeuïge cappuccino. Plotseling werd de rust bruut verstoord toen door het oortje van Mootje het codewoord werd afgegeven. De beveiligers sprongen op en liepen vluchtig naar de lift. Snel maakte de hoofdbeveiliger Bartje oogcontact met de chauffeur.

Beveiligingsloket Rotterdam Beats7

De VIP –chauffeur liep naar zijn auto en ging tactisch voor het portier van de auto staan. De internationale superster Future was onderweg! De lift deuren gingen open en onopvallende werd de artiest vluchtig de auto in begeleid. Onderweg naar Club Empire gaf Bartje aan de beveiligers ter plaatse door dat Future onderweg was. De beveiligers maakten de weg vrij en hielden de lift tegen. Future kwam aan bij de stampvolle club Empire. Mootje en Bartje hielden wat fans op afstand en liepen met Future naar de backstageruimte. Alle beveiligers namen hun positie in voor het podium en de lang verwachte Future kwam veilig het podium op. Hij gaf een gruwelijk optreden weg! En daarna…..daarna ging het helemaal los!!! Bezoekers schreeuwden, zongen mee, dansten en hadden het duidelijk naar hun zin. Mootje maakte nog even oogcontact met zijn collega’s voor het podium en glimlachte. Het was het teken dat we als team de opdracht goed hadden voltooid. That’s Rotterdam Beats, ongeremd.Beveiligingsloket Rotterdam Beats8

One thought on “Rotterdam Beats ’14 door de ogen van Beveiligingsloket

 1. Leon van Lith

  Beste,

  Petje af voor de organisatie bij de releaseparty van Feis.
  Warm welkom. Perfecte sfeer. Ongekend.
  Beveiligers top. Barpersoneel top, hard gewerkt om iedereen te bedienen.
  Barpersoneel ziet veel.
  Goede samenwerking.
  Duidelijkheid.
  Respect.

  Groeten,
  Leon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *