Dagboek van een beveiliger : #1 Roker vs Portier

Dagboek van een beveiliger : #1 Roker vs Portier

Dagboek van een beveiliger : #1 Roker vs Portier

“Meneer de portier, mag ik mijn glas bier naar buiten meenemen, want ik vind het zo heerlijk om tijdens het roken af en toe een slokje te nemen van mijn ijskoude pils”, vraagt een bezoeker op een gepassioneerde wijze. Aan het gebrabbel en de vele druppels speeksel die alle kanten op spuiten merk ik dat de bezoeker “lichtelijk aangeschoten” is.

Met de mouw van mijn kostuum veeg ik gauw alle ongewenste druppels speeksel van mijn gezicht af. Vervolgens doe ik snel een stapje naar achteren om te voorkomen dat ik in de gevarenzone blijf staan en wéér het slachtoffer word van een regenbui van een mix van bier, wijn, nootjes en speeksel. Mijn antwoord is kort en krachtig. Ik schud mijn hoofd en zeg: “Nee, helaas niet meneer. Onze terrasvergunning is tot 2.00 uur en het is ondertussen 2.07 uur”.

Beveiligingsloket Blog Dagboek

 

De bezoeker kijkt erg teleurgesteld en verbaasd zich enorm waarom ik zo moeilijk doe over die paar minuutjes. Hij kan zich niet bij mijn beslissing neerleggen en doet tevergeefs nog een poging om zijn glas mee naar buiten te nemen. Ondertussen verspert deze bezoeker de doorgang, omdat hij in de deuropening blijft staan. Achter hem neemt de rij bezoekers toe en sommigen beginnen zich al knap te irriteren aan het feit dat zij niet naar buiten kunnen. In hun ogen vindt er een leuk gesprekje tussen de portier en een klant plaats.

“Maar meneer, je kan toch wel ff een oogje dichtknijpen voor mij? Weet je wat, als ik nou hier precies naast u buiten de deur ga staan, mag ik mijn glas dan wel meenemen,” klinkt de strijdlustige bezoeker die koste wat het kost vasthoudt aan de heerlijke combinatie van een peukje en een biertje.

“Nee, meneer u kunt binnen drinken en u moet buiten roken. Ik zou het erg waarderen als u even doorloopt, want er zijn meer mensen die naar buiten willen om te roken.” zeg ik op een wat dwingende manier.

De bezoeker is nu niet meer zo vrolijk, omdat hij nog steeds zijn drankje niet mee naar buiten mag nemen en spreekt de volgende woorden op een wat bozige en luide manier uit: “Nou, nou, wat ben je streng en onvriendelijk. Als jullie geen rookhok binnen hebben, dan is het toch van de zotte dat ik buiten niet mag drinken en binnen niet mag roken. Weet je wat, ik ga met één been binnen staan en één been buiten. Dan leun ik naar buiten om een trekje van mijn sigaret te nemen en leun ik naar binnen om een slokje te nemen van mijn drankje. Daar kunt u niets over zeggen, want dan hou ik mij aan de regels”. Ondertussen steekt hij zijn peukje binnen aan en gaat daadwerkelijk in de deuropening staan.

Ik kijk de bezoeker aan en zucht…

Blijf nu nog maar een vriendelijke gastheer….

 

De foto bij deze post is in scene gezet met de medewerking van een vriendelijke bezoeker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *