Beveiligingsloket & Broga® : Yogasessie voor Beveiligers verzorgd door Yogaground.

Beveiligingsloket & Broga® : Yogasessie voor Beveiligers verzorgd door Yogaground.

Beveiligingsloket & Broga® : Yogasessie voor Beveiligers verzorgd door Yogaground.

Beveiligingsloket staat altijd open voor nieuwe mogelijkheden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en training van ons personeel. Dus toen we een aanbod kregen om deel te nemen aan de unieke introductie van Broga® in Rotterdam konden wij dit natuurlijk niet weigeren!
Beveiligingsloke Broga®4

30 augustus deed het team van Beveiligingsloket een Broga® sessie, verzorgd door Ferdinand Berghuijs, oprichter van Yogaground. Deze yogavorm is speciaal ontworpen voor sporters, met de mannelijke anatomie als uitgangspunt. Naast een heftige sessie, die voor ons sportieve team zwaarder bleek dan we dachten, kregen we van Ferdinand een aantal goede tips mee om tijdens ons werk een goede houding aan te nemen. Daarbij ging het niet alleen om onze fysieke, maar ook onze mentale houding.

Beveiligingsloke Broga®2

De 3 gouden tips van Ferdinand:

1. Mountain Pose

In veel werksituaties is je werkhouding verre van ideaal. Je zit of staat te lang en je lichaam past zich daaraan aan. Posities in de yoga kunnen dit corrigeren, maar daar moet je soms wel even voor op je hoofd staan.

De meest neutrale staande yogapositie is de ‘mountain pose’. Gewicht in beide voeten, knieën licht gebogen, buik in, borst omhoog, schouders laag en ontspannen en kin in.

Gebruik dit als je aan het werk bent, en je zult zien dat je houding verbetert.

2. Ademhaling

Bij yoga gebruik je ademhaling om lastige posities gecontroleerd en krachtiger uit te voeren. Je controleert je lichaam en geest met je ademhaling. Vergelijk deze posities met een lastige situatie in je werk. Een gecontroleerde ademhaling zorgt dat je je hoofd koel houdt.

3. Focus

Als beveiliger ben je altijd gefocust op wat er om je heen gebeurt. Mediteren, yoga of in dit geval Broga® brengt je focus naar binnen. Combineer je sport met af en toe yoga en je zult zien dat je focus verbetert.
Beveiligingsloke Broga®3
Het was een geweldige ervaring en al met al willen wij Yogaground en Crossfit Hofplein bedanken voor de geweldige ervaring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *